Оригиналните HP мастилници печатат двойно повече от съвместимите пренапълнени продукти, сочи изследване на европейската компания Innovationstechnik.

Водещата европейска компания за изследвания тества над 1 000 мастилници от 16 известни марки, предлагащи възможност за  повторно пълнене, съпоставяйки ги с оригиналните HP мастилници.

Данните сочат, че оригиналните HP мастилници отпечатват 35% повече страници в сравнение с изследваните съвместими консумативи и отпечатват 69% повече страници от повторно напълнените мастилници.

Интересен факт при изследването е, че повече от една пета от съвместимите и една трета от пренапълнените продукти още при доставката показват дефекти, поради които не могат да бъдат използвани въобще или се повреждат преждевременно.

Така HP остават водещи при консумативите не само с по-добра издръжливост и резултати с по-добро качество в сравнение със съвместимите продукти, но и по-висока ефективност.

Имайки предвид и ангажиментите поети от НР като екологично-ангажирана компания, както и възможностите за избор на консумативи, които да отговарят в максимална степен на нуждите на потребителите, причините за закупуване на неоригинални продукти все повече намаляват за потребителите.

Мастилата Vivera са създадени специално за мастиленоструйните принтери на HP. Те позволяват на потребителите да печатат висококачествени снимки, устойчиви на избледняване в продължение на поколения.
 Направени са от висококачествени съставки и притежават уникална формула.

1 млрд. долара е годишната инвестиция на HP за изследване и разработване на продукти за обработка на изображения и печат е 1 млрд. долара, поради което компанията има над 12 хил. патента за цял свят, а над 4 хил. от тях са за консумативи.

Разработката на нов тип мастило за принтери отнема 12 000 инженерни и проучвателни часа, а над 22 000 литра мастило се използват за тестване, оптимизиране и проучване преди продуктът да излезе на пазара.

HP предоставя достъпни технологии за всички клиенти - от индивидуалните потребители до най-големите корпорации. С продуктово портфолио, обхващащо устройства за обработка на изображения и печат, персонални компютри, софтуер, услуги и ИТ инфраструктура, HP е сред най-големите световни компании с общи приходи за последните четири фискални тримесечия до 31 октомври 2007 г. в размер на $104.3 милиарда. Повече информация за HP е достъпна на www.hp.com/bg.

***************************
Платен материал